100/2000 YÖK Doktora Bursu Başvuruları

BURS BAŞVURU SÜRECİNE İLİŞKİN TAKVİM

 

26-29 Mart 2021 (16:30’a kadar)

Adayların Enstitüye Başvuruları

30 Mart 2021, Saat 11:00

Adayların Mülakata Alınması

30 Mart 2021

Sınav Sonuçlarının Enstitü Web Sayfasında İlanı

31 Mart 2021

Asil/Yedek Kazanan Adayların Kesin Kayıt                          İşlemleri

 

BAŞVURULACAK TEMATİK ALAN

KONTENJAN

Moleküler Farmakoloji ve İlaç Araştırmaları

3

  

BAŞVURU KOŞULLARI

  1. T.C. vatandaşı olmak.
  2. İlana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
  3. Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak.
  4. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.
  5. Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarında çalışmıyor olmak.
  6. Devlet veya Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadro ve pozisyonlarında (kadrolu, kadrosuz, saatlik sözleşmeli, yarı zamanlı vb.) çalışmıyor olmak.
  7. Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak.
  8. Kamu görevinden çıkarılmamış olmak veya olağanüstü hal döneminde alınan tedbirler nedeniyle görevlerine son verilmemiş olmak. (Değişiklik 22.03.2018 tarihli Yürütme Kurulu Kararı ile yapılmıştır.)
  9. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla irtibatı bulunmamak. (Değişiklik 22.03.2018 tarihli Yürütme Kurulu Kararı ile yapılmıştır.)

 

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Burs başarı notunun hesaplanmasında;

  • ALES veya eşdeğer sınavın %50’si
  • Yabancı dil notunun %10’u
  • Bilimsel değerlendirme mülakatı  %30’u
  • Yüksek Lisans not ortalamasının %10’u (%100’lük sistem) dikkate alınacaktır.

 

ADAYLARIN DİKKATİNE!

  • Mülakata girmeyen öğrenci değerlendirmeye alınmaz.
  • Öğrencinin diplomasında ya da transkriptinde 100’lük sisteme göre not bulunmadığı durumda YÖK tarafından yayınlanmış olan not dönüşüm tablosu esas alınacaktır.
  • Adayların sıralamaları aldıkları notlara göre yüksekten düşüğe doğru sıralanacaktır.
  • Adayların giriş puanlarının eşit olması durumunda öncelik sırasıyla yabancı dil puanı ve bilimsel mülakat puanı esas alınır.

 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Adaylar aşağıda yazılı belgeleri ilân edilen süreler içinde ön başvuru için tamamlamış oldukları evraklarını saglikogrenci@marmara.edu.tr adresine dilekçe ile bildirmek ve 29 Mart 2021 saat 16:30’a kadar Enstitü Müdürlüğüne şahsen teslim etmek zorundadır.

1) Lisans diploması (Lisans derecesi ile başvuran doktora öğrencileri için) ile Yüksek Lisans diploması veya mezuniyet belgesi (1 adet)

  • Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar diploma ya da mezuniyet belgelerini Türkçe tercümesiyle birlikte ibraz etmek zorundadır (1 adet)
  • Yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarından mezun olan Türk vatandaşlarının denklik belgesi dışında diğer koşulları uygun bulunarak kaydedilme durumunda olanların lisans ya da yüksek lisans eğitimlerinin uygun olup olmadığı, daha önce öğrenim gördükleri kurumların tanınıp tanınmadığı konularında Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) uygun görüş alınmak suretiyle eğitim kabulleri sağlanabilecektir. (Yabancı ülkelerdeki Tıp, Eczacılık Fakültelerinin birinden mezun olanlardan YÖK tarafından düzenlenecek denklik belgesini almış olmaları ve başvuru sırasında ibraz edilmesi şarttır)

2) Lisans (Lisans derecesi ile başvuran doktora öğrencileri için) ve yüksek lisans öğrenimi boyunca alınan bütün derslerin başarı notlarını ve mezuniyet not ortalamasını gösteren not dökümü (transkript) belgeleri (1 adet)

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan Türk vatandaşı olan adaylar transkript belgelerini Türkçe tercümesiyle birlikte ve not ortalamasını içerecek şekilde ibraz etmek zorundadır (1 adet)

3) ALES belgesinin internet çıktısı veya eşdeğeri sınav sonuç belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti.

4) YDS/YÖKDİL belgesinin internet çıktısı veya eşdeğeri sınav sonuç belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti.

5) Nüfus cüzdanının fotokopisi

6) Adli Sicil Kaydı (e-devlet üzerinden alınabilir)

7) Dilekçe için tıklayınız

 

 

 

 

 

HIZLI ERİŞİM