2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Özel Öğrenci Başvuruları

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

ÖZEL ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

      Marmara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 31. maddesi kapsamında lisansüstü programlara özel öğrenci başvurusu ile ilgili gerekli bilgiler aşağıda sunulmuştur.

 

Özel öğrenci kabulü

MADDE 31 – (1) Bir yükseköğretim kurumu mezunu veya öğrencisi olup, belirli bir konuda bilgisini artırmak isteyenler, enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığının onayı ile lisansüstü derslere özel öğrenci olarak kabul edilebilir. Özel öğrencilik ilgili programda doğrudan derece elde etmeye yönelik bir eğitim olmayıp süresi iki yarıyılı geçemez. Özel öğrenci statüsünde ders alanlar öğrencilik haklarından yararlanamaz. Özel öğrenci kabul koşulları ve bu konudaki diğer hükümler senato tarafından kabul edilen yönetmelikle belirlenir. Lisansüstü programa kabul edilen öğrencilerin özel öğrenci olarak aldığı ve başarılı olduğu derslerin muafiyet işlemlerinde, muafiyet verilen dersler ilgili lisansüstü eğitiminde verilen derslerin %50’sini geçemez.

 

Başvuru Tarihleri: 25 Temmuz 2016-26 Ağustos 2016

 

Ders Ücretleri:

Lisansüstü Programlarda 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Özel Öğrenci olarak kabul edileceklerden 1 saatlik ders ücreti Türk uyruklulardan 150 TL. yabancı uyruklulardan 300 TL. olarak belirlenmiştir.

 

Öğrenci Numaraları ve Harç Listesinin İlanı: 07 Eylül 2016

(http://saglik.marmara.edu.tr/duyurular)

 

Kabul Edilen Öğrencilerden İstenen Belgeler: (Harç ödemelerinizi 07 Eylül 2016-21 Eylül 2016 mesai bitimine kadar öğrenci numaranızı belirterek Yapı Kredi Bankasına yatırmanız ve       07 Eylül  2016-21 Eylül 2016 tarihleri arasında belgelerini Sağlık Bilimleri Enstitüsüne teslim etmeniz gerekmektedir.)

1-   Mezuniyet belgesi veya diploma  1 adet

2-   Transkript  1 adet

3-   Nüfus cüzdan sureti  1 adet

4-   Harç Dekontu

      (Fotokopileri yeterlidir)

 

  

ÖBYS’den Ders Seçimi: 07 Eylül 2016-21 Eylül 2016

 

Not: Alınan ders/derslerin kodu, ismi, saati ve kredisinin yazılması şarttır. Ayrıca T.C. ve yabancı uyruklular için  pasaport numarası yazılmalıdır. Dilekçe ilgili Anabilim Dalı’na verilecektir.

 

 

 

DİLEKÇE ÖRNEĞİDİR

 

…………………ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞINA

 

 

………………………………. Anabilim Dalınızda özel öğrenci statüsünde aşağıda belirtilen ders/dersleri alabilmem için gereğini bilgilerinize arz ederim.

 

Saygılarımla,

 

                                                                                                         İsim ve İmza

Seçilen Ders ismi:

           

            Kredisi:

 

Teorik Saat:

 

Uygulama Saat:

           

           T.C. No:

 

Pasaport No:

 

Adres:

 

Tel: 

HIZLI ERİŞİM