2012 Mezunları Poster Sunumları

ECZACILIK FAKÜLTESİ

Atalay AKYÜZ,   Aliskiren hemifumarat ve amlodipin besilatın tablet karışımında yüksek performanslı sıvı kromatografisi ile tayini.

Celaleddin İPEK, Türkiye’deki ballarda bulunan hidroksimetilfurfural’in miktar tayini, analitik yöntem doğrulanması ve HMF stabilitesinin incelenmesi.

Deniz KEL, Doğal kaynaklardan (yerli deniz kestanesi, yumurta kabuğu, salyangoz kabuğu) nanoseramik üretimi ve karakterizasyonu.

Emine ARSLAN, The determination of the stability constant of the finasteride complexes with cadmium(II) and copper(II) by potentiometric method.

Hüsniye DAĞDEVİREN, Diyabetli hasta trombositlerin de tam reseptör sayılarının belirlenmesi.

Kaan BAŞ, Desloratadin ve parasetamol pediatrik şurubun formülasyon ve analitik metodunun geliştirilmesi.

Muhammed İhsan HAN, Kadışehri (Yozgat) yöresinin geleneksel halk ilacı olarak kullanılan bitkileri.

Mustafa SATICI, Sergliflozin etabonat’ın farmakokinetik özelliklerinin incelenmesi.

Sebahat ASLAN, Trimethoprim’in anyonik yüzey aktif maddelerle etkileşiminin incelenmesi.

Tuğçe YEŞİL, Investigationn of genotoxicity risk and DNA repair capacity in patients under anastrozole therapy.

Zehra İlke MERİÇ, Sambucus ebulus L. bitkisinin sitotoksik ve anti-karsinojenik aktivitesi.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Arife SİLAHÇILAR ÖZKAN, Hastaların bireysel özelliklerinin postoperatif ağrı algısına etkisi.

Aslı TOKLU, Dördüncü kuşak kuarterner amonyum bileşiği ve %0,2 perasetik asit içerikli dezenfektanların gastroendoskop dezenfeksiyonundaki etkinliğinin değerlendirilmesi.

Ayşe SEZER, The relationship between health literacy and healthy lifestyle behaviors in a sample of Turkish adult people.

Emel SÖNMEZ, The relationship between re-hospitalization and medication and diet compliance in patients with chronic heart disease.

Leyla ATAŞ, Genç erişkinlerde tek seanslık orta ve şiddetli aerobik egzersize kardiyovasküler yanıtların değerlendirilmesi.

Safiye TEMEL,  Geri çekme yöntemi ile korunan çiftlerin cinsel fonksiyonlarının değerlendirilmesi.

Serap TOSMAN BALIK, Yoğun bakım ünitesinde gelişen invaziv araç ilişkili enfeksiyonlar.

Tuba ERGENE, Koroner arter bypass cerrahisi geçiren ve post-operatif kardiyopulmoner fizyoterapi uygulanan hastalarda sağlıkla ilişkili yaşam kalitesi ölçeklerinin karşılaştırılması

TIP FAKÜLTESİ

Başak DÖNERTAŞ, Türkiye’de parenteral ilaç kullanımının araştırılması.

Gökçe GÜLLÜ, Meme kanserinde MİR-140 ve IGFBP5 ekspresyon düzeylerinin klinopatolojik faktörlerle ilişkisi.

Hülya KÖKSAL, Toplumun akıl hastalıklarına bakış açısının değerlendirilmesi.

İrem PEKER, Meme kanserinde MİR -193b ekseperyon düzeyi İle ERalfa ve IGFBP5 ilişkisi.

Tuğba ERYİĞİT KARAMAHMUTOĞLU, The gamma-butyrolactone model of absence epilepsy: acute and chronic effects in wistar rats.

Ziba Mokhberi OSKOUEİ, Antioksidan moleküllerin farklı yöntemler ile lipozomlanması.

Bu sayfa Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından en son 28.10.2014 11:43:58 tarihinde güncellenmiştir.