2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Özel Öğrenci Alımı

 

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

ÖZEL ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

      Marmara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 12.maddesi kapsamında lisansüstü programlara özel öğrenci başvurusu ile ilgili gerekli bilgiler aşağıda sunulmuştur.

      MADDE 12 – (1) Bir yükseköğretim kurumu mezunu veya lisansüstü öğrencisi olup belirli konuda bilgisini arttırmak isteyenler Anabilim/Anasanat Dalı Başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile açık bulunan lisansüstü derslerden her yarıyıl için en çok ikisine özel öğrenci olarak kabul edilebilirler. Bu öğrenciler;

a) Her yarıyıl için Üniversite Yönetim Kurulunca kredi başına belirlenen ücreti ödemekle yükümlüdürler.

b) Ders ve sınavlarla ilgili yükümlülükleri yerine getirmek zorundadırlar.

c) Öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Ancak müteakip yılda Üniversitenin bir lisansüstü programına girmeyi başardıkları takdirde, başardıkları dersler, Anabilim/Anasanat Dalı Başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile izledikleri program için geçerli sayılabilir.5/18

(2) Üniversite programlarına kayıtlı öğrenciler diğer yükseköğretim kurumlarından özel öğrenci olarak ders alabilirler.

(3) Üniversite programlarına kayıtlı öğrencinin diğer yükseköğretim kurumlarından özel öğrenci statüsünde aldığı dersler en fazla 6 kredi olmak üzere Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile tamamlaması gereken ders yüküne sayılabilir.

 

Başvuru Tarihleri: 03 Ağustos 2015-14 Ağustos 2015

 

Ders Ücretleri:

Lisansüstü Programlarda 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Özel Öğrenci olarak kabul edileceklerden 1 saatlik ders ücreti Türk uyruklulardan 150 TL. yabancı uyruklulardan 200 TL. olarak belirlenmiştir.

 

Öğrenci Numaraları ve Harç Listesinin İlanı: 27 Ağustos 2015 (http://saglik.marmara.edu.tr/duyurular)

 

Kabul Edilen Öğrencilerden İstenen Belgeler:(Harç ücretlerinizi 27 Ağustos 2015 - 03 Eylül 2015 mesai bitimine kadar öğrenci numaranızı belirterek Yapı Kredi Bankasına yatırmanız ve 27 Ağustos 2015 - 03 Eylül 2015 tarihleri arasında belgelerini Enstitüye teslim etmeniz gerekmektedir.)

 

1-   Mezuniyet belgesi veya diploma  1 adet

2-   Transkript  1 adet

3-   Nüfus cüzdan sureti  1 adet

4-   Harç Dekontu

 

ÖBYS’den Ders Seçimi: 07 Eylül 2015-11 Eylül 2015

 

Not: Alınan ders/derslerin kodu, ismi, saati ve kredisinin yazılması şarttır. Ayrıca T.C. ve yabancı uyruklular için  pasaport numarası yazılmalıdır. Dilekçe ilgili Anabilim Dalı’na verilecektir.

 


DİLEKÇE ÖRNEĞİDİR

…………………ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI’NA

………………………………. Anabilim Dalınızda özel öğrenci statüsünde aşağıda belirtilen ders/dersleri alabilmem için gereğini bilgilerinize arz ederim.

Saygılarımla,

                                                                                                         İsim ve İmza

Seçilen Ders ismi:

             Kredisi:

Teorik Saat:

Uygulama Saat:

             T.C. No:

Pasaport No:

Adres:

Tel: 

HIZLI ERİŞİM