100/2000 YÖK Doktora Bursu Bahar Dönemi

100/2000 YÖK Doktora Bursu kapsamında aşağıdaki alanlarda 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Üniversitemize burs için kontenjan ayrılmıştır.

Burs alacak doktora öğrencilerinin 2017-2018 eğitim öğretim yılı bahar döneminde doktora eğitimine başlamak üzere veya doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olması gerekmektedir.

Usul ve Esaslar için TIKLAYINIZ


Son Başvuru Tarihi 12 ŞUBAT 2018 mesai bitimidir.


Öğrenci burs başvuru şartları

100/2000 YÖK Doktora Burs Programına başvurabilmek için öğrencilerden aşağıdaki şartlar aranır.

a) T.C. vatandaşı olmak.

b) Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak.

c) Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.

ç) Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonları ile Devlet veya Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışmıyor olmak.

d) Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak.

Burs Miktarı

YÖK kurumu tarafından her hangi bir iş yerinde çalışmayan öğrencilere ödenecek burs miktarı 2018 yılı Mart ayından itibaren aylık 2.000 TL,  her hangi bir iş yerinde çalışan öğrencilere verilecek burs miktarı 2018 yılı Mart ayından itibaren aylık 500 TL olarak belirlenmiştir. 

Değerlendirmelerde %50 ALES ve %50 TRANSKRİPT notu dikkate alınacaktır. Adayların başvuruları sırasında bir akademik özgeçmişlerini enstitüye teslim etmeleri gerekmektedir.

Burs alacak öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri gerekmektedir. Kayıt donduran öğrencilere bu süre zarfında ücret ödemesi yapılmamaktadır.

 

ÜNİVERSİTEMİZ BÜNYESİNDE UYGUN BULUNAN 100/2000 DOKTORA BURSU ALANLARI.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği

MARMARA ÜNİVERSİTESİ Robot Teknolojileri

MARMARA ÜNİVERSİTESİ Eski Türk Dili

MARMARA ÜNİVERSİTESİ Hidrojen ve Yakıt pilleri

MARMARA ÜNİVERSİTESİ Doğal ve Bitkisel Ürünler, Kozmetik Ürünler

MARMARA ÜNİVERSİTESİ Metabolizma ve Kronik Hastalıklar (Obezite, Diyabet ve Ateroskleroz)

MARMARA ÜNİVERSİTESİ Gıda Biyoteknolojisi

MARMARA ÜNİVERSİTESİ Geriatri Hemşireliği

 

HIZLI ERİŞİM